Cas Public Cas Public visar dansverket 9 Cas Public visar dansverket 9 på Kungsbacka Teater
9 - Cas Public
Kanadensiska danskompaniet Cas Public utforskar sinnena med utgångspunkt i en av medlemmarnas hörselskada.

De har förtrollat publik världen över med sina intensiva och energiska föreställningar. Med inspiration av både balett och teckenspråk visar kanadensiska Cas Public en nytolkning av Beethovens mästerverk, symfoni nummer 9.

Liksom Beethoven var döv när han skrev den 9:e symfonin, har Cai Glover lyckats bli professionell dansare trots en allvarlig hörselnedsättning. Danskompaniet Cas Public med koreografen Hélène Blackburn i spetsen, tar här det ovanliga greppet att använda Cais funktionshinder som utgångspunkt för sitt verk, där modern dans möter klassisk musik.

När Hélène Blackburn mötte Cai Glover såg hon något nytt och spännande i hans sätt att uttrycka sig. Hans handikapp blev gnistan till en föreställning som satte handikappet i fokus. När Glover tog av sig sin hörapparat upptäckte Blackburn att han blev en mycket bättre dansare. Och vad kan passa bättre till en sådan föreställning än ett klassiskt mästerverk som komponerats av en döv tonsättare – den 9:e symfonin av Beethoven.

9 inleds av att Cai Glover varsamt tar av sig sin hörapparat och under den följande timmen möter vi utmaningen att forma tystnadens språk.

Kanadensiska Cas Public är kända för sina intensiva, energiska och skickliga koreografier. De turnerar världen över och skapar dansverk för en bred publik i alla åldrar. När de nu besöker Kungsbacka Teater är det under den omfattande Sverigeturné som de befinner sig på under våren 2018.

Koreografi: Hélène Blackburn
Director: Johan De Smet
Musik: Martin Tétreault
Film: Kenneth Michiels
Ljussättning: Emilie B-Beaulieu
Produktion: Cas Public and KOPERGIETERY

Ett smakprov (Vimeo)

Breakfast Television Montreal intervjuar dansaren Cai Glover om sitt liv och sin dans (se intervjun på deras hemsida, engelska ej textat)

Spelas

Onsdag 25 april 19.30

 

Speltid

1 timme, ej paus

 

Arrangör

Rum för Dans

Köp på Ticketmaster

Turistbyrån

0300-83 45 95