Alae visas på Kungsbacka Teater Alae visas på Kungsbacka Teater Alae visas på Kungsbacka Teater Alea visas på Kungbacka Teater. Vid pianot Per Tengstrand Alae visas på Kungsbacka Teater Örjan Andersson, foto Ina Sletsjö Per Tengstrand
ALAE
Andersson Dance nya verk ALAE tar publiken in i mötet mellan pianomusik och den dansande kroppen. Ett verk för flygel, en pianist - Per Tengstrand - och tre dansare.

En flygel, en pianist och tre dansare. Tillsammans ger de sig i kast med Beethovens magnifika pianomusik. Tre sonater och tre historier under en helafton där vi möter ett helt nytt sätt att lyssna på och uppleva Beethovens tidlösa musik. 88 tangenter, 3 dansare, musiker och publik tillsammans i ett rum fullt av möjligheter där det lekfulla möter det innerliga.

Alae, (latin för vingformad) är ett konstnärligt möte mellan koreografen Örjan Andersson och den New York-baserade Beethoven-tolkaren Per Tengstrand, framgångsrik musiker på de internationella konsertscenerna.

OM KOREOGRAFEN ÖRJAN ANDERSSON
Örjan Anderssons driver sitt kompani Andersson Dance sedan mer än 20 år tillbaka och de har turnerat med Dansnät Sverige inte mindre än fem gånger tidigare. Senast med kompaniets kritikerrosade Goldberg Variations – ternary patterns for insomnia.  Nu skapar Andersson Dance ett verk med tre av Beethovens sonater som språngbräda och för sjätte gången ger han sig ut på vägarna i samarbete med Dansnät Sverige.

OM PER TENGSTRAND
Pianisten Per Tengstrand är en av Sveriges mest framstående artister på de internationella konsertscenerna. Han har haft stora framgångar i USA där han också sedan flera år är bosatt med sin fru och kollega, pianisten Shan-shan Sun. Han är konstnärlig ledare för serien "Music on Park Avenue" i New York, samt leder även sin egen festival i sin hemstad Växjö, kallad "Tengstrandfestivalen".

CREDITS
Koreografi: Örjan Andersson
Musik: Ludwig van Beethoven
Medverkande: Pianist Per Tengstrand, dansare Ida “Inxi” Holmlund, Javier Perez, Jernej Bizjak
Kostym: Bente Rolandsdotter
Rum/Ljus: Chrisander Brun

Turnerar i Dansnät Sverige.

Musik: Beethoven

Samproduktion: Andersson Dance och Regionteatern Blekinge Kronoberg med produktionsresidens hos Västerås Konserthus.

Med stöd av: Kulturrådet, Stockholm Stad och Stockholms Läns Landsting.

Spelas

Torsdag 12 oktober 19.30

 

Speltid

1 timme 30 minuter inklusive paus.

 

Arrangör

Rum för Dans

Köp på Ticketmaster

Turistbyrån

0300-83 45 95