Al di Meola Al di meola
Al Di Meola - Opus Tour
Al Di Meola är en av världens främsta gitarrister och rör sig med lätthet mellan olika genrer, så som jazz, rock, flamenco och tango.

Nu ger han sig ut på en omfattande turné och i oktober besöker han Kungsbacka Teater för en exklusiv konsert. Under kvällen utgår han från de egna kompositionerna men framför också verk av tangomästaren Piazzolla och Lennon/McCartney.

När nya albumet Opus släpptes placerade det sig omedelbart i toppen av Billboards jazzlista i USA. För Al Di Meola är det nya albumet en början på en ny era i gitarrlegendarens liv och han säger själv att ”för första gången i livet har jag varit lycklig när jag komponerat”. Di Meolas trogna lyssnare känner dock igen sig, OPUS är full av personligt färgade stycken med gitarristens virtuosa fantasirikedom i centrum.

Al Di Meolas enastående karriär sträcker sig över fyrtio år och han har gjort sig känd som en av jazzens och fusionmusikens mest framträdande virtuoser och har ständigt utforskat nya musikaliska områden. Tillsammans med John McLaughlin och Paco De Lucia bildade Al Di Meola The Guitar Trio, som i början av 1980-talet tog gitarrspelet till hittills oöverträffade nivåer. Under många år var han dessutom en av medlemmarna i supergruppen Return to Forever där även Chick Corea, Stanley Clarke och Lenny White ingick. Han har också spelat med artister som Frank Zappa, Jimmy Page, Stevie Wonder, Paul Simon, Phil Collins, Santana, Steve Winwood, Herbie Hancock och många fler.

Vi rekommenderar att du alltid köper dina biljetter hos Ticketmaster, Kungsbacka Turistbyrå eller andra auktoriserade biljettombud.

Spelas

Fredag 12 oktober 19.30

 

Speltid

2 timmar inklusive paus

 

Arrangör

Kungsbacka Teater

Köp på Ticketmaser

Turistbyrån

0300-83 45 95