Hederos Waldersten
Svart Flygel Vita Linjer. Bildkonsten möter musiken i denna unika konsert med Martin Hederos och Jesper Waldersten.

Martin Hederos, känd som pianisten i bland annat The Soundtrack of Our Lives och Tonbruket, debuterade under våren som solist med skivan Piano Solos. När Martin nu tar sin musik ut på turné gör han det tillsammans med konstnären Jesper Waldersten som kommer illustrera Martins pianospel live. 

Jesper Waldersten är en flitigt anlitad illustratör och satiriker på bland annat Dagens Nyheter, och har gett ut flera hyllade böcker. Han har ställt ut sin konst både i Sverige och internationellt och ligger också bakom flera av skivomslagen till Martins band Tonbruket.

- Jag tror att Martin har en extra kota i nacken, ett redigt märgben. Det är därifrån han hämtar all sin klang och det är den jag tar hand om i bild och i text. Tillsammans levererar vi sedan över samtliga ögon, in i alla era öron. Under en unik kväll. Mer live än så är bara livet självt, säger Jesper Waldersten.  

Martin om Jesper

Jesper är en sån jäkla kraft, han har funnits vid min sida som vän och vi har länge varit sugna på att göra något ihop. Han har ett mörker och humor i en blandning som passar med musiken. Det var inga superglada dagar i mitt liv när skivan kom till och Jesper fångar komplexiteten som finns där i vardagen, i relationer. 

Jesper om Martin

Martin är ett urdjur. Hans elektriska spelsätt, kröken på nacken, svetten som glider likt jazz över tangenterna och nerven som löper genom hela hans ryggrad passar mig perfekt. Det kommer bli mörkt. Det kommer bli ljuvligt.

Spelas 

19 oktober 19.30

 

Speltid

1 timme 30 minuter, ej paus

 

På scenen

Martin Hederos
Jesper Waldersten

 

Arrangör

Kungsbacka Teater 

Köp på Ticketmaster

Turistbyrån

0300-83 45 95