Virpi Pahkinen kan du se i dansverket ICHOS på Kungsbacka Teate 15/3. Virpi Pahkinen kan du se i dansverket ICHOS på Kungsbacka Teater 15/3.
ICHOS - Virpi Pahkinen
Dansföreställning om hur vårt undermedvetna har företräde till tolkning och hur förståelse av rörelsen påverkas av ljudbilden.

Slagverg och dans öppnar portarna till en ny klangfull värld som lyfter tankens akustik. Två virtuoser ger en meditativ afton, som kan bära långt, sända ut och andas över vardagens brus.

Vi träffas av vibrationer i ljus, färg, toner, rörelser och i andra människor. Vi kanske håller på att bli intelligentare varelser rentav, i och med att vi utsätts för frekventa signaler. Ibland lystrar man till ett ljud man känner igen från förr. Finns det utrotningshotade ljud?

I verket ICHOS vill koreografen Virpi Pahkinen och slagverkaren Mika Takehara undersöka hur vårt undermedvetna har företräde till tolkning och hur förståelse av rörelsen påverkas av ljudbilden. Hur skärps vårt seende när vi får tillgång till ren tystnad? Varför drivs dansen av asymmetriska 5-takter och varför känner vi oss snart hemma i 4/4-takter

ICHOS är ett verk i två delar; ett solo av Virpi Pahkinen som sömlöst kopplas till duon Fold som Pahkinen framför tillsammans med dansare Pontus Sundset.

Koreografi: Virpi Pahkinen

Dansare: Virpi Pahkinen and Pontus Sundset

Musik och komposition: Mika Takehara

Ljusdesign: Tobias Hallgren – Lumination of Sweden

Kostym: Emelie Janrell

Produktion, Pr och kommunikation: Emelie Bergbohm, Ellika Lindström, Annie Kay Dahlström – Bohm Bohm Room

Foto: Carl Thorborg

En smygtitt (Vimeo)

Spelas

Torsdag 15 mars 19.30

 

Speltid

1 timme 30 minuter, ej paus

 

Arrangör

Rum för Dans

Köp på Ticketmaster

Turistbyrån

0300-83 45 95