Ken Ring - en akustisk upplevelse på Kungsbacka Teater
Ken Ring - en akustisk upplevelse
Genom att skala av sin musik, ta bort hiphopbeatsen och ensam rappa till ett piano och en cello har Ken Ring verkligen lyckats med konststycket att träffa den gemensamma nämnare som binder oss samman: våra känslor.

Med ett extremt känsligt framträdande är Ken Ring redo att framföra några av hans akustiska mästerverk och även lite från den kommande skivan som släpps under turnén.

Efter en lång karriär där han verkat i många skilda forum har Ken Ring byggt upp en publik som sträcker sig över alla åldrar, bakgrunder och klasser. I ett Sverige som är mer splittrat än någonsin är det viktigt att kulturen verkar som en enande kraft, tillgänglig för alla.

Det finns en oerhört intressant historia att berätta; den om en problemfylld uppväxt, kändisskap i tidig ålder, fångenskap i droger och kriminalitet och slutligen pånyttfödelse som en troende familjefar och framgångsrik musiker och entreprenör. Vi får höra om pojken Ken Ring som vid fjorton års ålder är i Kenya för att begrava sin Mor och med all sin sorg och ilska knäböjer i en kyrka och möter Gud. Ett möte som blev början på Kens kristna tro som under åren många gånger kommit att rädda hans liv. En resa som gått mot alla odds, Ken Ring har trots väldigt svåra förutsättningar lyckat skapa sig ett värdigt liv där han lever sin dröm och även hjälper andra att göra detsamma med sina välgörenhetsprojekt i Kenya.

Ackompanjerad av Jonatan Guzman på piano, Annika Blomfeldt på cello och Linnea ”Samia” Khalil på sång tar Ken Ring med er på en resa som berör, förvånar och framförallt inspirerar. Målet är att göra så många spelningar som möjligt och möta den publik som vanligtvis har svårt att komma till konserter. 

- Alla är välkomna, oavsett ålder, livssituation och bakgrund. Vi kommer försöka göra detta till en enkel uppsättning som skulle kunna funka i dom flesta lokalerna från Stadsteatrar, konserthallar till kyrkor, fritidsgårdar och skolor. Allt går att genomföra. Jag själv ser detta projekt som absolut prio och har därför valt att vara med från början av detta, säger Ken Ring.

- Detta är en chans för oss att göra en liten del av den förändring som behövs för att göra vår värld en mer human, kärleksfull och fin plats för oss att leva på. Tillsammans som en. Tack för din tid. Hoppas vi hörs snart igen.  

Hör gärna av dig till Ken:
kenring@masamusic.se 

Spelas

Fredag 26 janauri 20.00

 

Speltid

1 timme 10 minuter, ingen paus.

 

På scenen

Ken Ring
Jonatan Guzman piano
Johanna Hydén cello
Linnea ”Samia” Khalil sång

 

Arrangör

Masa Music

Köp på Ticketmaster

Turistbyrån

0300-83 45 95