Svängiga duetter från jazz till musikal. Erik Gullbransson. Foto Magnus Vennersten Johanna Hjort. Foto Martin Wallén Svenna Dahlberg. Foto Jonny Kääpä
Sir Bourbon Dixieland Band
En jazzkonsert med svängig jazz i toppklass! Kvällens gäster: Erik Gullbransson, Johanna Hjort och Svenna Dahlberg. Konserten arrangeras av Röda Korset i Kungsbacka.

Tillsammans med husbandet Sir Bourbon Dixieland Band presenterar vi de tre härliga musikanterna Erik Gullbransson, Johanna Hjort och Svenna Dahlberg med ”Svängiga duetter från jazz och  musikal”.

En konsert där bägge banden spelar halva tiden var för att sedan avsluta i ett gemensamt crescendo. Det blir en skön eftermiddag med devisen - Se upp, det svänger!

Erik Gullbransson startade sin musikaliska karriär redan som 17-åring med allt från jazz med storband till pop och showorkestrar. Som musikalartist har han medverkat i en lång rad produktioner bl.a. Les Misérables, Jesus Christ Superstar och Miss Saigon. En mångsidig artist, sångare och skådespelare,

Johanna Hjort, som gästat oss tidigare i Kungsbacka, är uppfödd med jazz och har utvecklat en personlig och svängig sångstil. Johanna sjunger allt från jazz till dagens melodiska pop. Hon uppträder ofta med egen jazzgrupp men även med andra band, även med Sir Bourbon vid åtskilliga tillfällen.

Sven-Erik ”Svenna” Dahlberg är en välkänd profil i det Göteborgska musiklivet. Flitig pianist och ackompanjatör inom flera olika musikgenrer och känd från radio och TV. Hans samarbete med Sonya Hedenbratt, han ackompanjerade henne i närmare 30 år, gav oss många musikaliska höjdpunkter. Med Sven-Erik vid tangenterna kan vi garantera en härlig eftermiddag.

Sir Bourbon Dixieland Band, vårt husband som varit med från starten 2003, är från Göteborg och spelar en härlig Happy Jazz med mycket Swing i. Bandet, nu 35 år, är välkända för jazzpubliken i Kungsbacka, men också från klubbar och festivaler både i Sverige och utomlands. Ett av Sveriges bästa dixie-band.
Läs mer på www.sirbourbon.se.

Röda Korset i Kungsbacka samlar in pengar som går till internationella insatser och arbete inom Sverige genom bössinsamling och basarer. Vi har även hjälpverksamhet på det lokala planet där vi besöker ensamma och hjälper ensamkommande flyktingbarn. Vi har Rödakorsvärdar på Hallands Sjukhus Kungsbacka som hjälper besökare att hitta rätt. Vi har ett omfattande volontärarbete på Röda Korsets Secondhand-butik i Kungsbacka. Läs mer om vår verksamhet lokalt och övrigt på: http://kommun.redcross.se/kungsbacka/

Spelas

Söndag 15 oktober 15.00

 

Speltid

2 timmar 15 minuter inklusive paus

 

Arrangör

Röda Korset Kungsbacka

Köp på Ticketmaster

Turistbyrån

0300-83 45 95