Thorbjørn Risager & The Black Tornado
Bandets rockiga låtar har blivit tyngre och rockigare. De närmar sig soulmusiken mer innerligt och naket än tidigare. Och låtarna går tillbaka till den klassiska bluesens rötter på ett mer jordnära sätt.

När bandet nu går in på sitt fjortonde år är det med en helt ny platta i bagaget, och att den heter ”Change My Game” är inte bara för att en av låtarna har den titeln. Nej, här hör vi ett band som trots att de turnerar så intensivt – och kanske delvis just därför – ständigt utvecklas musikaliskt. Och den här gången är det fråga om ett större språng än vanligt. Intensiteten och närvaron i varje låt är högre än någonsin, dynamiken och de mångfasetterade arrangemangen påtagligare, och Thorbjørns fantastiska röst får fullt spelrum.

Detta är deras första studioplatta sedan Too Many Roads (2014) och mer än någonsin känns det som om de är på väg att etablera sig på allvar även utanför de genregränser som branschen och media har envisats med att sätta upp, till exempel genom att försöka stämpla dem som ett bluesband.

Thorbjørn Risager – sång, gitarr

Peter Skjerning – gitarr

Emil Balsgaard – keyboards

Søren Bøjgaard – bas

Martin Seidelin – trummor

Hans Nybo – tenorsax

Peter Kehl – trumpet

Spelas 

Lördag 14 oktober 18.00

 

Speltid

2 timmar inklusive paus

 

På scenen

Thorbjørn Risager – sång, gitarr

Peter Skjerning – gitarr

Emil Balsgaard – keyboards

Søren Bøjgaard – bas

 

Arrangör

Jazz & Bluesföreningen i Kungsbacka

Köp på Ticketmaster

Turistbyrån

0300-83 45 95